Jeste li ostali bez ideja za vrste blogova ili društvene mreže? Nova priča donosi vam 15 vrsta tekstova, a vama je preostalo da se prilagodite temama o kojima pišete.

Najava
Najavom ćete dodatno zainteresirati svoju zajednicu za događaj ili tekst koji tek trebaju biti objavljeni. To može biti vaše sudjelovanje u natječaju, promociji knjige ili bilo čemu što će se uskoro dogoditi, a ima veze s temom bloga ili profila.

Kratka informacija – jedna rečenica
Jeste li čuli za najkraću priču? Prodajem cipele. Dječije. Nikad nošene. – Ernest Hemingway. Mnogo riječi ne znači da je tekst kvalitetan. To može biti u obliku vijesti ili jednostavno nekih upečatljivih rečenica. Idealno je za objavljivanje na Instagram profilu.

Vijest
Ovisno o tome što objavite, napišite neke vijesti o toj temi. Možete istraživati ​​na internetu ili društvenim mrežama.

Intervju
Ovo je sjajan način da istražite temu o kojoj ne znate previše – a koja zanima vas i vašu zajednicu. Pronađite osobu koja bi mogla odgovoriti na vaša pitanja o relevantnoj temi i zamolite je da joj pošaljete nekoliko pitanja.

Recenzija
Opišite svoju omiljenu knjigu ili što god želite. Recenzija otkriva stav čitatelja i u pravilu ne bi smjela otkrivati ​​dijelove knjige ili važne trenutke. Danas je recenzija preporuka za čitanje i pozitivne primjere uglavnom možete vidjeti po cijelom Instagramu, a sve s ciljem prodaje, naravno. Međutim, možete napisati i recenziju kako biste nekome pomogli da vidi je li knjiga za njega ili ne.

Priča u nastavcima
To vam može pomoći kada imate dugačak tekst, koji ne može stati na Instagram objavu. Prije toga najavite da će to biti u nastavcima. Npr. objavite poglavlje svog romana, a zatim naznačite prvi dio (prvi tekst itd.).

Priča o sebi
Kroz svaki post izražavamo se, ali mislim da se trebate izravno predstaviti i ispričati svoju priču. Pokažite da iza profila i bloga ne stoji robot.

Kolumna
Kolumna je jedan od oblika novinarstva, odnosno redovito ponavljani članak i često se pojavljuje u novinama ili portalima. U obliku kolumne možete napisati članak koji je zapravo mišljenje o temi ili događaju s činjenicama ili podacima. Početak bi trebao sadržavati pregled nekih informacija, podsjetnik, tako da drugi znaju o čemu govorite. U glavnom dijelu napišete svoje mišljenje i na kraju zaključak.

Ispovijest
Ako vam je ugodno s tim, napišite priznanje o događaju iz prošlosti. Naravno, obratite pažnju da to ima veze s vašim sadržajem i temom bloga.

Tekst podrške nekome
Pratite li djevojku koja vas već dugo inspirira ili ste na njenom profilu tek nekoliko dana? Napišite tekst o tome, napišite zašto vam njen sadržaj ili djelo nešto znače. Kad pružite iskrenu podršku, dobit ćete je i vi.

Izazov za sebe i druge
Zamislite tri riječi (svaki dan) na temelju kojih će ostali napisati kratku priču i podijeliti izazov na profilu. Zamislite hashtag kako biste ga lakše pratili i čitali sve priče.

Darivanje
Donirajte svoju knjigu ili u suradnji s nekim drugim proizvodom kako biste pridobili publiku, ali definitivno nešto što je povezano s vama i vašim sadržajem, kako biste na svoje platforme doveli prave ljude.

Preuzmi tekst ili objavu
U redu je preuzeti tekst pod uvjetom da potpišete / označite / zatražite dozvolu za tu osobu ili izvor. Kad niste nadahnuti ili vam ništa nije napisano, podijelite nešto što vam je zanimljivo od drugih.

Citiranje i parafraziranje
Neko je nešto rekao ili napisao, a smatraš da se treba podijeliti – stavi navodnike, ne mijenjajte i stavi ime osobe na kraju – to je citiranje. Parafraziranje je u suštini prepričana rečenica ili dio.

Retrospektiva sadržaja
Možda je vrijeme da se osvrnete na svoje postove i ukratko napišete ono o čemu ste pisali proteklih mjeseci.

Vaša Nova Priča

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *