Već s deset godina shvatila je da uživa razgovarati s ljudima i pomažući im da se osjećaju što bolje, a logičan izbor bio bi studirati psihologiju. Međutim, ona nije upisala taj fakultet. “Shvatila je da ne postoji jedan put do cilja. Marija Simović danas je autor bloga Ašik Žena i NLP Coach.

Marija: Ne ograničavaj svoj napredak i uspeh time što ćeš se zakucati za jedan put koji je trenutno za tebe jedini moguć. Život je mnoooogo čudesniji i pametniji od tebe, veruj mu malo… ja sam na kraju na težak ali najbolji mogući način stekla znanja kojima zaista doprinosim da ljudi kvalitetnije žive. ⁣⁣Danas sam NLP coach. Sa 10 godina nisam mogla da znam šta je to… ne obeshrabrujte se ako još uvek ne znate kako ćete ispuniti svoju dušu smislom, radeći nešto što volite. Život će vam sam udesiti put. Bitno je samo da ostanete verni sebi i svojim željama.⁣⁣

Nova Priča: Žena Asik kaže da je želja čudo i da želja kojoj je cilj utjecati na sreću drugih nikada ne umire, sjetite se. Pronašla je mir i način da nauči što želi kad je ponovno prigrlila svoju želju, kad je shvatila da je nikada neće napustiti. “Marija je zamišljala da je novinarka i da se pisanje cijelo vrijeme podrazumijevalo.

“Također je mislila da je pisanje samo njezina stvar, ali i da uopće nije dobra u tome. To se kasnije promijenilo. Pisala je za neke portale, a onda je shvatila da želi neko svoje mjesto na kojem će pisati. Tako je nastao (u početku tajni blog) Blog Ašik žena.⁣⁣

Marija: Pisala sam tekstove, uređivala fotografije ali je godinama blog bio zatvoren. Čitala sam ga samo ja.  A onda sam jednog dana rešila da svoje reči pustim…  – kaže na kraju Marija, a Nova Priča vam svakako preporučuje da posjetite njen blog i Instagram profil Ašik Žena.

Vaša Nova Priča

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *