Ako tražite obrazovni sadržaj povezan s pisanjem (romani), donosimo vam 3 TED govora koji će vam promijeniti pogled na inspiraciju, pisanje i život.

Anne Lamot: 12 Truths I learned from life and writing

Anne Lamott autorica je knjige Some Instructions on Writing and Life. Odlučila je sa sigurnošću napisati sve što je znala prije svoje 60. godine, pa ulazi u detalje što znači biti čovjek – čovjek koji živi u zbunjujućem, ali i lijepom, emocionalnom svijetu, nudeći joj karakterističnu mudrost koja potvrđuje život i humor u vezi s obitelji., pisanje, značenje boga, smrti i još mnogo toga. Gledajte njezin TED govor.

Video: ted.com

Elizabeth Gilbert: Your elusive creative genius

Elizabeth Gilbert autorica je mnogih knjiga, a najpoznatija je po knjigama Jedi, Moli, Ljubi, Velika magija i Potpis na svim stvarima. U ovom TED govoru, ona govori o tome kako svi zapravo imamo genija u sebi. Razmišlja o nemogućim stvarima koje očekujemo od umjetnika i genija u sebi – i dijeli zanimljivu ideju da umjesto da samo pojedini ljudi “budu” geniji, svi mi “imamo” svog genija u sebi. O tome je napisala u knjizi Velika Čarolija.

Video: ted.com

Nadia Kalman: Three anti social skills to improve your writing

Još jedan govor na TED-u ili video zapis koji biste svakako trebali pogledati, pogotovo ako pišete roman. Vidio je dijalog koji priči daje boju, čini je uzbudljivom i napetom. Ovdje možete naučiti kako pisati učinkovite dijaloge i kako pronaći ideje za iste u svom okruženju. Odnosno, radi se o asocijalnim vještinama poput prisluškivanja koje će vam pomoći u pisanju.

Video: ted.com

Izvor: ted.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *