Tinejdžeri većinu slobodnog vremena provode lutajući Internetom, no naša je sugovornica vrijeme provodila pišući knjigu – i završila je u suzama od radosti.

Ilvana Baltić (16) učenica je Srednje medicinske škole u Travniku. Za sebe kaže da je osoba koja voli pisati i svoje osjećaje izražava na papiru. Ispune je i osjeća se sretnom, a osim što piše, voli pjevati i crtati, ali ljubav prema pisanju oduvijek je bila iznad svega. Napisala je knjigu, a evo o čemu se radi.

Foto: Ilvana Baltić (iz privatne arhive)

“Knjiga prati priču mlade djevojke Rose Smith koja pokušava da ispuni svoje snove među uspješnim ljudima u Londonu ne znajući da je tamo čeka sve ono od čega je oduvijek bježala, a to je ljubav.” – otkriva Ilvana.

Pitali smo je kako su njezini prijatelji i okolina reagirali na činjenicu da je već napisala knjigu.

Foto: Ilvana Baltić (iz privatne arhive)

“S obzirom da su uvijek znali da volim pisati, i da sam uvijek govorila da ću jednog dana izdati knjigu i postati pisac, nisu iznenađeni. No, ponosni su na mene i daju mi veliku podršku vjerujući u mene. Zbog njihove podrške imam snagu i volju da nastavim dalje, i da još jače i čvršće koračam putem
kojim sam krenila, a to je put pisanja.”
– ponosno kaže ova mlada autorka.

Ilvana sebe vidi u budućnosti na Medicinskom fakultetu, ali i kao autoricu nekoliko knjiga.

Foto: Ilvana Baltić (iz privatne arhive)

“Ipak, moj najveći san jeste upravo taj, da se moje knjige čitaju i da ja naravno nastavljam da pišem za te iste ljude koje čitaju moje knjige.” – otkriva Ilvana.

Naša sugovornica ima poruku za sve mlade djevojke koje, baš poput nje, vole pisanje.

Foto: Ilvana Baltić (iz privatne arhive)

Preporučila bih im da nikada ne odustaju od svojih snova. Borba, rad, cilj, želja i sve mogu. Ništa ne dođe samo preko noći, bitno je da se trudimo i borimo za ono što istinski želimo. Nikada ne odustajte, jednog dana ćete shvatiti koliko je zapravo taj trud bio vrijedan svega.” – poručila je Ilvana Baltić.

Vaša Nova Priča

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *