Njegove pjesme uglavnom su ljubavne vrste tužnog karaktera, ali i one realne u kojima pokušava prenijeti poruku današnjem svijetu. Uz poeziju, piše prozu, haiku i aforizme.

Mlada i talentiran, s bogatim iskustvom u natjecanjima i pisanju – Maid Čorbić (20) kaže da je sve moguće kada želite i da nikad nije kasno za putovanje pisanim tragom. To dokazuju svi njegovi tekstovi, zajedničke zbirke i antologije.

Oduvijek sam smatrao da ću svojim pjesničkim kredibilitetom čitav svijet da osvojim.I nikada taj san nisam osporio čak i…

Posted by Maid Čorbić on Četvrtak, 10. Septembar 2020.

Oduvijek sam znao da posjedujem skriveni talenat za književnošću i pisanim tragom. Sve je to počelo negdje sa deset godina u osnovnoj školi, kada sam dobijao najbolje ocjene iz pismenih radova od ostalih. Tadašnji profesori su bili začuđeni tom igrom riječi i smatrali su da jednoga dana ću osvojiti svijet, što mi je kao klincu bilo sasvim nerealno.” – kaže Maid Čorbić.

U tom se razdoblju Maid prijavljuje na razne natječaje i šalje poeziju određenim ljudima.

Iznenađen sam mnogobrojnim nagradama koje dobijam u zadnje vrijeme, ali meni je velika čast i zadovoljstvo da sve ljude…

Posted by Maid Čorbić on Nedjelja, 4. Oktobar 2020.

Nikada nisam smatrao da će moja ljubav ka pisanju biti toliko jaka da u srednjoj školi sa šesnaest godina, prvi razred srednje škole ispišem čitavu svesku poetskih radova. Na nekoliko manifestacija sam također pjesme i recitirao. Pet godina sam pisao izvan Interneta kada nije bio u tolikoj popularizaciji, dok zadnjih pet aktivno pišem na Internetu. Tada sam saznao da postoje mnoge grupe u kojima mogu svoj rad da predam, i tako sam se ohrabrio i na oduševljenje dobih lijepe povratne reakcije. To me je motiviralo da još više se trudim” – priznaje ovaj talentirani mladić.

Veliki su mu uzori ljudi koji su hrabri u životu i bore se za budućnost boljeg svijeta. Od osnovne škole dogodio se niz lijepih situacija i onoga što ga je motiviralo, poput poklona koji je dobio od književnika.

Napomenuti ću da u ranom djetinjstvu sam na poklon dobio knjigu od pisca Bajruzina Hajre Planjca za odličan uspjeh u osnovnoj školi sa potpisom i željom da ostvarujem mnogobrojne uspjehe u narednom periodu” – navodi on.

Kaže da je u posljednjih godinu dana ostvario mnoge uspjehe. Jedan od tih jeste nedavno objavljivanje poetskog rada u KNS Međunarodnoj zbirci u Sarajevu s pjesmom „Trka sa vremenom“, te u Indiji (selo Salar), magazin Durbin sa pjesmom „Duboka ljubav“. Također iza sebe ima dvije zajedničke antologije dostupne na Amazonu i Kindle (Lockdown Diaries i A Thousand Words), te očekuje još nekoliko njih, a jedan je online antologija putem web stranice Suroydaya Literary Forum (SLF).

“Osim njega ostvario sam jedan od uspjeha u Rusiji, prvo mjesto za pjesmu Sergeja A. Jesenjina, pri čemu sam zahvalan neizmjerno Vladimiru Babošinu i Nevskoj Formuli koji je moj rad prevela sa zadovoljstvom. Također iza sebe imam diplome i pohvale iz država poput Filipina i Bangladeša, Španije, Čilea, Bolivije, Venecuele, Indije, Sirije i drugih. Osim ovoga sam objavljen na portalima Dunjalučar, Književnost.hr, a i nagrađen sam u svjetskoj poeziji (WLO).” – navodi Maid.

Ističe da je zastupljen i u tiskanim medijima u Kultura Snova, koji su mu dali zbirku pjesama, kojoj se, kako kaže, nije nadao, budući da je trebao izvršiti kotizaciju, ali nije stigao.

Drago mi je sa vama podijeliti neke svoje značajnije uspjehe ostvarene u dosadašnjim periodima moga stvaralaštva, pa…

Posted by Maid Čorbić on Subota, 3. Oktobar 2020.

Maid Čorbić dobila je brojne pohvale i od vrsnih književnika iz Bosne i Hercegovine, ali i stranih podneblja. Njegov Facebook zid krase mnoga priznanja, što možete vidjeti iz priloženog. Inače, završio je srednju školu, smjer grafički web dizajn, ali pisanje je ono što ga ispunjava.

Vaša Nova Priča

One thought on “Ovaj mladić(20) za poeziju dobija pohvale sa Filipina, Indije, Španije…a iza sebe ima i dvije antologije”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *