Razgovarali smo s Duškom Perić iz tima Promotiv – izdavačke kuće i organizatora promocija. Promotiv je nastao iz čiste ljubavi prema knjizi. Duška kaže da fizički nisu mogli prisustvovati promocijama knjiga koje se održavaju u Beogradu, Zagrebu ili Sarajevu, a promociju za svoju dušu odlučili su organizirati u Münchenu. Tim Promotiva organizira promocije i seminare bilo gdje u svijetu.

“Kao i sve velike i dobre stvari nastalo je slučajno ali sa puno ljubavi i želje.
Promotiv fukcioniše jednostavno. Postoji određeno interesovanje za određenim knjigama ili piscima ovde u Nemačkoj, mi iskontaktiramo pisca, dogovorimo se oko termina i eto promocije. Dakle, vrlo jednostavno i lako. Uglavnom se svi dobro provedemo, što i jeste cilj i moto Promotiva”
, kaže Perić.

Emocije sa prethodnih promocija

Kada se osvrćemo na dosadašnji rad mogli bi samo da Vam pričamo za svakog posebno. Uostalom, kako preneti suze oko 170 i 210 duša na promociji u Stutgartu i Minhenu predivne Brankice, kako da Vam prenesemo emociju i ljubav koji nam je pružio Blogdan u septembru 2019. sa kojim i krećemo u ovo naše putovanje. Zamislite Rock and Roll koji nam je dao Marko Vidojković (on će reći da je to bio punk). Kada vidite izraz zadovoljnih lica ljudi koji odlaze seminara i jave vam posle da su uspešno prošli na razgovoru za posao i isti dobili, to ne možemo da vam prepričamo. Utisak je da svi zajedno radimo jednu dobru i veliku stvar”, navodi naša sagovornica iza tima Promotiv.

Navodi da će promocije koje dolaze biti još jače i emotivnije. Što se tiče seminara, organizirali su one koji uglavnom pomažu integraciju u njemačko društvo: Kako napisati životopis i kako se predstaviti, Kako pokrenuti neovisni posao u Njemačkoj, Dama 21. stoljeća, kao i razne teme koje možete upoznati u sklopu emigracije. Promotiv trenutno radi na izdavanju nekoliko knjiga, a također smo saznali koji su kriteriji za objavljivanje knjige.

Vidimo se uskoro u klubu Substanz

Posted by Promotiv on Nedjelja, 23. Februar 2020.

“Trenutno izdajemo knjigu Stanislave Janjanin Njegovan i Vanje Popović Bursać. Kriterijumi za saradnju naravno da postoje, ali je prvi i osnovni uslov da pišete zato što to volite, ostalo je manje važno – mlad, star, afirmisan ili neafirmisan kod nas su svi dobro došli. Eto saradnje. Opet je lakoća jako važna” – navodi Duška.

Promotiv je do sada imao saradnje sa mnogim piscima. Neke od promocija još uvijek čekaju zbog situacije sa Covidom.Saradnju u vidi promocija knjiga imali smo sa Brankicom Damjanović, Bogdanom Stevanovićem- Blogdan, Marko Vidojković. Promocije koje se su odložene zbog trenutnih dešavanja Jelena Milenković, Pavica Veljović, Svetlana Fusić, Indrid Divković, Violeta Aleksić, Vlada Arsić, Aleksandar Bećić. To su sve bile zakazane promocije u Minhenu, Štutgartu i Frankfurtu. Dosta pisaca nas je kontaktiralo i čekamo odobrenje Nemačke vlade da su ponovo okupljanja dozvoljena i nastavljamo tamo gde smo stali” – objašnjava za kraj Duška Perić.

Vaša Nova Priča

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *