Ako ovih jesenskih dana sjedite kod kuće i niste sigurni što čitati – donosimo vam knjigu koju smo nedavno otkrili i koja prema opisu mnogo obećava. Uvjet je samo jedan: da ste ljubitelj drame, povijesti i romantike.

LOVAC NA BOGATSTVO – Dejzi Gudvin (povijest, drama, romansa)

Radnja se odvija 1875. godine. Sve žene zavide austrijskoj carici, a muškarci je vole.

Šarlot Berd bogata je nasljednica koja je tek ušla u ovo društvo i nije baš snalažljiva u takvom okruženju. Obožava umjetnost i fotografiju. Mnogima je sumnjiva.

Kapetan Bej Midlton najatraktivniji je i najbolji konjanik. Pod svaku cijenu želi najboljeg konja za Veliku nacionalnu utrku, ali njegova je obitelj postala siromašna i on gubi svaku nadu. Prekretnica se događa kad Šarlote upozna Beja, stekne dojam da je potpuno razumije i da u njoj ne vidi samo bogatu nasljednicu kao što mnogi vide.

Austrijska carica Elizabeta, poznata dama Sisi, uskoro stiže u Englesku kako bi pobjegla od strogog austrijskog dvora koji je sputava i tamo provela lovnu sezonu. Izvanredna u sedlu, carica naređuje da joj nađu najboljeg vodiča u Engleskoj. S njom je bio kapetan Midlton. Kapetan je naravno preslab za njezinu ljepotu i neodlučan u svojim ambicijama – osim u jednoj, da bude pobjednik Velike nacionalne utrke – započinje romansu s caricom Sisi.

Bej priča neodoljivu priču o javnom životu i nekim tajnim snovima velikih povijesnih ličnosti.

Izdavač je Laguna, a vi nas obavijestite ako vam se svidio roman.

Izvor: Laguna

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *