Da li ste se pitali ko su najbogatiji autori na svijetu? Donosimo listu i detalje o nekoliko najbogatijih autora, za koje ste sigurno čuli.

Stefani Mejer

Američka spisateljica autor je filma “Sumrak saga” – ljubavnih priča o tinejdžerici, vampiru i vukodlaku. Iako ga je odbacilo čak 14 izdavača prije nego što je knjiga objavljena, njezino je djelo postalo najprodavanija knjiga u Sjedinjenim Državama 2008. godine, a potom su snimljeni filmovi. Sve u svemu, Stephanie je zaradila 180 milijuna dolara.

We’ll want it forever.

Posted by The Twilight Saga on Utorak, 4. August 2020.

Džon Grišam

Inspiriran svojim prvim poslom, ovaj odvjetnik, a kasnije i književnik, napisao je trilere koji su u kratko vrijeme izludjeli cijeli svijet. Najprodavanije knjige su mu “Firma” i “Vrijeme za ubijanje”. Do sada je Grišam za svoj rad osvojio brojne prestižne nagrade, a svoj je bankovni račun obogatio s 200 milijuna dolara.

Look at this amazing display for A TIME FOR MERCY in the window of the New Dominion Bookshop in Charlottesville, VA. Booksellers, would love to see your display photos!

Posted by John Grisham on Srijeda, 14. Oktobar 2020.

Danijela Stil

Ona piše uglavnom drame i ljubavne priče pune prevara, misterije i ucjena. Širom svijeta prodala je preko 800 milijuna primjeraka svojih knjiga, a neke od njih postale su bestseleri. Do sada je zaradila 375 milijuna dolara.

Back in August, I shared that I’ve written 190 books and asked if you have a favorite. I was so touched by your…

Posted by Danielle Steel on Petak, 18. Septembar 2020.

Stiven King

“Bijeg iz Šošenka”, “To”, “Zračenje” samo su neki od naslova koje je napisao legendarni Stephen King. Ovaj pisac, glumac, scenarist i muzičar do sada je zaradio 400 milijuna dolara.

"But sorry is the Kool-Aid of human emotions. It's what you say when you spill a cup of coffee or throw a gutterball…

Posted by Fans of Stephen King on Srijeda, 30. Oktobar 2019.

Džim Dejvis

Otac lijene mačke Garfield do sada je primio brojne nagrade, uključujući Emija za najbolji animacijski program. Džim je zaradio 800 milijuna dolara, a dio novca potrošio je i za otvaranje fondacije za dječju pismenost “Profesor Garfield”.

keep it away

Posted by Garfield on Utorak, 8. Septembar 2020.

Dž.K. Rouling

Žena koja je ideju za roman dobila putujući vozom, Dž.K. Rouling, zaslužna je za stvaranje Harija Potera, Hogvorsta, Dambldora i “onoga čije se ime ne spominje”. JK. Rouling je zapravo jedan od najbolje plaćenih autora svih vremena i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Ova činjenica ne čudi kad zavirimo u njezin bankovni račun. Naime, Rouling je zaradila milijardu dolara na knjigama o slavnom čarobnjaku.

Last night, in New York, J.K. Rowling was presented with a Ripple of Hope Award by Robert F. Kennedy Human Rights.Find…

Posted by J.K. Rowling on Petak, 13. decembar 2019.

Džordž R.R. Martin

Jedino ko bi mogao biti konkurencija J.K. Rouling je scenarist genijalne “Igre prijestolja”. Iako je do sada zaradio “samo” 15 milijuna dolara.

Izvor: Edukacija.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *