Vjerujemo da ste čuli, ali i dalje vam nije jasno kako to ustvari funkcioniše Amazon Kindle. U nastavku pišemo o tome, ali prije toga smo pisali i o Amazonu, kupovini i registraciji kako bi, ukoliko ste početnik u ovome, dobili detaljniju sliku.

Šta je Amazon?

Amazon je, kao što je poznato, jedna od najpopularnijih online trgovina. Ova kompanija je, osim u Sjedinjenim Američkim Državama, prisutna i u Kanadi, Kini, Brazilu, Japanu i nekim evropskim državama. Amazon je osnovao Jeff Bezos prije 26 godina, a nakon godinu dana Amazon je bio online trgovina knjiga. Amazon je poznat i kao “biznis iz garaže”.

Kako kupiti nešto preko Amazona?

Na Amazonu možete kupovati bukvalno sve: knjige, računare, odjeću. Zanimljiva je činjenica da možete naručiti, ako živite u nekom većem gradu, čak i namirnice putem Amazon Fresh

Pregledajte knjige na Amazonu

Kako se registrovati na Amazonu

Većinom kao i na svakoj platformi možete bez registracije pretraživati, međutim ukoliko želite nešto kupiti onda se možete  registrirati, a proces registracije nije bauk, ali ipak vam donosimo nekoliko riječi o tome.

Dakle, upišite korisničko ime i šifru, Amazon će Vam poslati poruku putem maila. Tu ćete naći šifru koju unosite u skočni prozor.

Šta je Amazon Kindle?

Amazon Kindle je elktronski čitač knjiga Amazon Kindle je odličan E-BOOK ČITAČ.

Kako funkcioniše Amazon Kindle?

Ako posjedujete Kindle uređaj, na njemu se prijavite sa ličnim Amazon korisničkim računom i snimite kupljene knjige. Ukoliko želite kupiti knjigu, idete na laptop ili mobilni uređaj, prijavite se na Amazon, odaberete knjigu koju želite kupiti, odaberete format “Kindle”.

Knjiga se odmah snimi na vaš Kindle uređaj i spremna je za čitanje.

Kako da prebacim knjige na Kindle?

Jedan od najjednostavnijih opcija za prebacivanje knjige koje imate na Kindle uređaj je zasigurno putem maila, a svaki Kindle uređaj ima svoju mail asresu. Vašu adresu uređaja možete saznati na amazon.com/myk koristeći web preglednik. Na vrhu klinite na “Devices” tab.

U spisku ispod, nađite odgovarajući Kindle uređaj, te kliknite na tri tačke koje se nalaze s lijeve strane. U skočnom prozoru ćete vidjeti vašu email adresu. Ona je postavljena na zadanu adresu, ali je možete urediti.

Vaša Nova Priča

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *