Zamislite kako imate loš dan na poslu. Ili u porodici nešto škripi. Umesto što bih ranije plakala, i te iste scene vrtela hiljadu puta u glavi, sada jednostavno sednem i sve to zapišem. Ali ne kao referat. Već napravim čitavu jednu priču. Psihički se rasteretim, a ujedno imam i novu priču.

Mirjana Selović je po pozivu kreativac, radi kao medicinska sestra, a odnedavno i certificirani copywriter. Živi i radi u Italiji 15 godina. Pričali smo sa njom o pisanju, o pozivu koji joj je promijenio život, zapravo, o pogledu na pisanje jednog copywritera.

Dolazim do zaključka da baš svaka situacija može biti priča. To je za mene postao veliki, oslobađajući ventil i dodatni razlog za radost. Isto važi i za radosne trenutke. A to je ujedno divan recept za prisutnost. Koji, moramo priznati, u današnje vreme postaje ozbiljna deficitarna osobina. Jer kada jednom kreneš sa pisanjem, primećuješ sve sitne detalje koji te okružuju. Od predivne prirode, do gradskih kvartova. U mom slučaju opet, akcenat je na čoveku i na koji način se ophodi prema svetu koji ga okružuje.” – priznaje Mirjana.

Prije je vjerovala da inspiracija za tekstove više pronalazi nju, nego ona inspiraciju. Ove godine je počela da piše na Instagramu o Italiju, u kojoj, kako smo prethodno napisali, živi i radi već 15 godina.

“Negde baš na proleće tekuće 2020., u vreme karantina, otvaram Instagram nalog sa idejom da pišem o Italiji, njihovom načinu života, kulturi … da vizuelno približim sve te lepote našim ljudima, ali kao što znamo epidemiološka situacija nas prati čitavu ovu godinu i tu se način mog pisanja, delimično menja. Priče su i dalje lične i istinite, ali za italijanske priče ćemo morati ipak još malo da pričekamo.” – kaže Mirjana Selović za Novu Priču.

Sva ta priča oko pisanja je ustvari počela prije mnogo godina dok je naša sagovornica bila dijete.

Ljubav prema pisanju kreće još iz osnovne škole. Sa tadašnjom najboljom drugaricom imala sam čitav jedan mali ritual oko zajedničkog dnevnika. Naime, nas dve, smo vodile jedan dnevnik. Naš, zajednički dnevnik. Jednom bih ja njoj pisala pismo i nosila joj u školu, taj predivni rokovnik, drugi put bi pisala ona meni. To je bila naša mala tajna, u kojoj smo beskrajno uživale, kao devojčice. Naravno da nam je rokovnik bio roze boje, ukrašen sa svim tada poznatim stikerima, mirišljavim papirićima i olovkama raznih boja.

Inače želja joj je bila da upiše Žurnalistiku, ali je život odveo u Italiju. Planovi su da nastavi sa usavršavanjem i da se bavi prodajnim pisanjem za web, na relaciji Srbija – Italija. Ima u planu da napiše knjigu, a sebe u budućnosti vidi kao uspješnog copywritera.

Vaša Nova Priča

4 thoughts on “Copywriter koji piše najljepše priče iz Italije”

  1. Divna moja Mimi , svaki put sa ogromnim uzbuđenjem čitam svaki tvoj teks. Obožavam tvoj način pisanja i opisivanja života. Radujem se tvom uspehu i željno iščekujem novi tekst 💞💞💞💞

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *