Roman “Marina”, autorice Danice Jakšić bit će objavljen najkasnije do proljeća naredne godine u elektronskom izdanju. Donosimo vam autorecenziju romana.

Danica Jakšić, blogerica i autorica romana je na društvenim mrežama napisala o čemu je njen roman i “pokupila” brojne pozitivne komentare. Međutim, kako kaže, mnoge je razočarala jer roman za sad ne planira izdati u printanom izadnju, već samo u elektronskom.

Prenosimo u cjelosti napisano:

Radi se o psu koji priča o svom životu na ulici.
Nemojte plakati odmah, već pročitajte ovaj post do kraja!
I naravno, kada bude objavljen – roman do kraja

Roman je pisan u prvom licu. Pripovedač je glavni junak i zove se Uši. Ima društvo pasa, a nađe se tu i poneka mačka i ptica. Ispričaće vam dragi Uši o svim zgodama i nezgodama, o svom viđenju sveta i ljudi…Ima tu tuge, ali i smeha i filozofiranja. Šta je sve preživeo, čemu se nada i šta je za njega sreća.


Nemojte da vas Uši prevari. On se ne obraća samo deci, kako biste na prvi mah pomislili. On se obraća i odraslima. Govori im na dečiji, šarmantan i jednostavan način neke velike istine i zato ga treba shvatiti ozbiljno.

A ko je Marina? Iako se pojavljuje na kraju, ona je veoma bitan lik
Ovo nije patetična priča o kucovima koji su napušteni. Ovo je priča o psima koji su pre svega borci, iako svima liče na žrtve. Možda će vas povremeno rasplakati, ali će vas više puta zasmejati i naterati na razmišljanje.


I za kraj, ali ne i najmanje važno – ovo je u suštini priča i o ljudima, a ne samo o životinjama.

Inače, Danica Jakšić je nedavno osnovala javnu Facebook grupu pod nazivom ROMANI JEDNE DANICE, te poziva sve zainteresovane da joj se pridruže i prate proces pisanja i objave romana.

Vaša Nova Priča

One thought on “Roman “Marina” krije snažnu životnu priču, rasplakati će vas – donosimo autorecenziju romana”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *