A ništa prolazilo nije, mijenjao se samo oblik i naziv prioriteta, ona prioritet nikad nije bila. Ni njemu, ni vremenu… Ona nije bila zvijezda svog života, ona je bila samo nijemi posmatrač, tužnog pogleda i ponekad nekog krika : ” Ne mogu više!”

Vadila je jednu po jednu haljinu iz ormara, oblačila, svlačila i bijesno bacala na pod… Prijetilo je da ih sve pocijepa i baci… Nisu joj donijele priliku da ih obuče, ne bi donijele ni nekoj drugoj ženi sreću.

woman in purple lace knitted long-sleeved dress during daytime

Isprobavala sve moguće načine šminkanja i frizura i onda umivala tragove te iste šminke hladnom vodom, nadajući se da će sprati i ono crvenilo bijesa i nezadovoljstva na njenim obrazima. Vezala kosu u nemarnu punđu, oblačila prevelik bade mantil da se sklupča i sakrije od same sebe, od misli i života.

San jedne djevojčice nije bio ovakav, imala je ona haljinice u djetinjstvu, bila mamina i tatina princeza, koju su lijepo oblačili i vodili na divna mjesta i avanture. Vjerovala je da će jednom isto tako imati i haljine i princa i zlatnu kočiju koja će ih voditi svuda. Da će njene haljine zajedno sa njom imati sjećanja i ispunjene dane.

ladies red dress

Ona je venula u kući, haljine u ormaru. Lijepe, ali neupotrebljive. Godine su prolazile, materijal i kože i haljina je poprimio neke druge boje i kvalitet, a ona je i dalje čekala i tražila priliku, vjerovala u neko sutra i dok još prođe ovo… A ništa prolazilo nije , mijenjao se samo oblik i naziv prioriteta, ona prioritet nikad nije bila. Ni njemu, ni vremenu… Ona nije bila zvijezda svog života, ona je bila samo nijemi posmatrač, tužnog pogleda i ponekad nekog krika : ” Ne mogu više!”

Ne budite nikada neko ko čeka da bude važan i da bude prioritet, ne budite nikad haljina koja čeka priliku, neku važnu priliku. Jer ako jednom nisi prioritet, nećeš nikada ni biti, i uprkos etiketi koja daje sliku nove haljine, vremenom ona nije nova haljina nego haljina koja je propustila svoje vrijeme, propustila da u pravo vrijeme zablista pravoj osobi na tijelu i onoj drugoj u oku. Ako nije bljesnula odmah na početku, bljesnuti neće nikad. Skrivena iza vrata dva krila ormara zauvijek će biti samo neko ko čeka svoje vrijeme, a to vrijeme neće doći, jer prilike koje je propustila nikad neće moći da vrati.

women's red satin long-dress

Ne budite haljina kojoj nikad nisu skinuli etiketu jer nije bila prilika da zasjeni sve neprilike.

Napisala: Stanislava J.Nj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *