Niste još krenule sa blogom i stalno se dvoumite oko tema i ideja za blog? Najbitnije je da KRENETE. Ne mora odmah sve biti savršeno – a i zašto na početku ne biste eksperimentisale i testirale.

Pišite (prvo) na društvenim mrežama

Ako niste sigurne kako početi, šta pisati i slično, onda je najbolje da počnete pisati ODMAH na društvenim mrežama (najbolje odaberi jednu, npr. Facebook ili Instagram). Na ovaj način ćete testirati svoje pisanje, teme, istražiti ljude za koje pišete, i odmah dobiti povratne informacije putem komentara i u Facebook grupama.

white ceramic mug near MacBook Pro
Foto: Unsplash

Kada validirate vašu ideju, oblast i tekstove, već ćete imati ljude koji vas prate, čitaju, znat ćete da li želite da pišete o toj temi koju ste na početku planirali. Saznat ćete i da li ljudima služe vaši tekstovi.

Kreirajte besplatan blog

Prije nego zakupite domenu i hosting (o tome više OVDJE), možda je dobra ideja da kreirate blog besplatno, da vidite kako sve funkcioniše.

woman browsing on her laptop
Foto: Unsplash

Ukoliko niste sigurne šta ovo znači i koja je bolja opcija – Besplatni ili zakupiti hosting i domenu, pročitajte OVAJ tekst.

Neka tekst bude pregledan

Imajte na umu da će većina samo “preletjeti” preko teksta. Ako tekst izgleda kao roman – ostati će nepročitan. Stoga potrudite se da pravite pasuse, postavite fotografije, hiperlinkove, podnaslove.

woman using her MacBook Pro inside white room
Foto: Unsplash

Pisali smo o tome, pa vam preporučujemo da pročitate OVAJ tekst. Zapamtite: Ljudi skeniraju tekst.

Javi mi se na mail amra.novaprica@gmail.com i zakaži BESPLATNE KONSULTACIJE.

Više o meni pročitaj OVDJE
Više o Novoj Priči pročitaj OVDJE
Za više ovakvih tekstova posjeti kategoriju PISANJE ZA WEB

Naslovna: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *