Ako ste tek krenule sa blogom ili ste već dugo u tome ali je na vašem blogu sve i svašta – ovaj tekst je onda definitivno za vas! Odaberite jednu nišu, temu, ideju – oko koje ćete graditi blog. Ponekad su nam neke stvari ispred nosa, ali ih ne vidimo, zato u nastavku pitanja koja će vam pomoći da se odlučite šta zapravo želite pisati na blogu.

Šta ste doživjeli/preživjeli?

Svaka od vas je imala različita iskustva. Životni izazovi, borbe, spoticanja, padanja i ustajanja. Šta ste to doživjele, kako ste se nosile sa tim, kako vaše iskustvo može nekome pomoći? Da li ste prošle kroz teško razdoblje u braku, roditeljstvu, da li ste čitavog života imale nula samopouzdanje ali ste sada napravile veliki iskorak? Razmislite o ovome, možda je baš ovo tema za blog. Neko želi da čuje VAŠU priču.

woman browsing on the internet
Foto: Unsplash

Problem i rezultati?

Ovo se na neki način nadovezuje na prvu stavku, ali ovdje mislimo na probleme kao što su problem sa kilogramima, polaganje ispita na fakultetu i slično. Kako možete nekome pomoći da riješi taj problem, da mu pokažete rezultate i kažete KAKO. Pišite o tome, pomozite drugima.

Šta vas nervira u okruženju (online ili offline)

Da li su to komentari na društvenim mrežama, neuređene ustanove, mentalitet ljudi, diskriminacija žena… Šta god da jeste, razmislite kako to možete iskoristiti za blog. Možete pisati u form kolumne – navesti tačan događaj ili situaciji i onda dati svoje mišljenje o njoj – pa i potencijalno rješenje, pretpostavku ili svoj zaključak.

person using MacBook
Foto: Unsplash

Šta vas inspiriše?

Knjige, moda, šminka, uspješne žene, životinje, ekologija, putovanja? Pišite o tome iz svog ugla, donesite novosti i vijesti, okupite oko sebe osobe i inpirišite jedni druge.

Kakve savjete traže od vas?

Da li čitav život pišete za nekog drugog tekstove – počev od osnovne škole pa do fakulteta? Da li vas pitaju za preporuke knjiga, odjevnu kombinaciju, životnu odluku, savjet za ljubavnu vezu? Možda baš u tome leži tema oko koje ćete graditi blog.

two woman using laptop
Foto: Unsplash

Formalno i neformalno obrazovanje

Šta ste studirale ili u koju ste srednju školu išle? Da li osjećate strast prema tome? Ako imate znanje i zvanje o tome onda krenite od toga. Pišite sve što znate o tome i nadograđujete znanje i dalje kroz knjige o sve ostalo.

Isto je i sa neformalnim znanjem. Ako ste završile kurs, seminar, radionicu – pišite o tome, ako sebe pronalazite u tome, učite, nadograđujete znanje i prenosite drugima.

Javi mi se na mail amra.novaprica@gmail.com i zakaži BESPLATNE KONSULTACIJE.

Više o meni pročitaj OVDJE
Više o Novoj Priči pročitaj OVDJE
Za više ovakvih tekstova posjeti kategoriju PISANJE ZA WEB

Naslovna: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *