Amra Kamberović Mujanović, bachelor Žurnalistike

Sjećam se da sam kao mala često znala sjesti na pod, staviti ispred sebe hrpu časopisa i rezati fotografije, a potom lijepiti u svesku, pisati nešto ispod fotografija. Tako sam kreirala neki svoj svijet, svoj časopis, koji sam samo ja čitala. Pisala sam tekstove, pjesme i priče, romane – i skrivala ko zna od koga. To je bilo samo nešto moje.

Godinama kasnije svesku sam zamijenila web portalima za koje sam pisala, a danas imam svoju “svesku” Nova Priča gdje pišem i pomažem drugima da pišu.

Poenta je u putu. Moj put je pisanje, čitanje, učenje.

Biografija

Foto: Privatna arhiva

Završila sam Žurnalistiku na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Prošle godine jedna od mojih priča je postala dio štampane zbirke “Pismo za Estebana i ostale priče”.

U prethodne četiri godine sam intenzivno sarađivala sa medijima, radila sam za poslovne portale, bila učesnica edukativnog programa “Slobodni glasovi”, u sklopu kojeg  sam obavila praksu u Centru za Istraživačko novinarstvo (CIN) u Sarajevu i prošla novinarski trening. Osim toga nekoliko mjeseci sam pisala na stranici i blogu  Udruženja za Inovativni razvoj i edukacije (IRE)”. 

Bila sam učesnica NATO vježbe “BiH 2017” u ulozi student-novinar. Moji prvi koraci su bili kad sam se pridružila Kameleon Youth Club-u i pisala za portal Radio Kamelon. Imala sam saradnju sa još nekim portalima, osvajala nagrade za napisane tekstove i učestvovala na raznim akademijama, radionicama i seminarima.

Više o Novoj Priči pročitaj OVDJE

Javi mi se na mail amra.novaprica@gmail.com i zakaži BESPLATNE KONSULTACIJE.

Amra Kamberović Mujanović